Weekbrief 11, schooljaar 2021-2022

Corona

Steeds meer kinderen en gezinnen krijgen te maken met positieve testuitslagen de afgelopen weken. Dat heeft een grote impact op kinderen en ouders. Allereerst sterkte gewenst en beterschap voor hen die hiermee te maken hebben. Door de toename van het aantal kinderen dat zelf corona heeft of vanwege een besmetting in het gezin in quarantaine moet, is de praktijk nu dat in veel groepen kinderen op school zijn en kinderen thuisonderwijs krijgen. Die combinatie is niet de makkelijkste, maar we proberen het zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Wanneer kinderen in quarantaine moeten, schakelen wij zo snel mogelijk om naar thuisonderwijs voor die kinderen. De leerkrachten zullen hierover communiceren met kinderen en ouders. Afhankelijk van het moment dat we horen dat een leerling in quarantaine moet, zal het werk op de eerste of tweede dag klaarstaan. Voor de eerste dag is er vaak online wel werk te doen, maar om de lessen goed te kunnen volgen moeten er soms ook materialen afgeleverd worden. Ook is het goed om te weten dat de leerkracht moet schakelen tussen de groep op school en de kinderen thuis. In sommige gevallen kan er een combi gemaakt worden waarbij alle kinderen tegelijk aan een activiteit deelnemen. Maar soms is dat iets minder makkelijk. Wanneer er vragen zijn aan de leerkracht over het werk dat gemaakt moet worden, kunnen deze het beste via Parro gesteld worden. De leerkrachten zoeken op de dag naar een geschikt moment om te reageren. Bij dringende vragen is de school telefonisch bereikbaar.

Weekbrief

Het is de bedoeling dat de weekbrief op woensdag naar de abonnees wordt gemaild. Om er voor te zorgen dat de weekbrief alle ouders bereikt, wordt deze vanaf vandaag ook via Parro gedeeld.

AGENDA

woensdag 1 december schoen zetten
vrijdag 3 december Sinterklaasfeest
maandag 6 december kerstknutselmoment voor alle groepen
woensdag 15 december kerstdiner voor alle leerlingen (i.p.v. 22 december)
donderdag 23 december kerstshowtime
vrijdag 24 december kerstvakantie vanaf 12.00 uur voor alle leerlingen
zaterdag 25 december t/m zondag 9 januari 2022 kerstvakantie, alle leerlingen zijn vrij