Weekbrief 14, schooljaar 2021-2022

Kerstdiner 2022

Het kerstdiner gaat vanavond door volgens planning. Helaas zijn de leerlingen van groep 5 en 7 dit jaar niet op school aanwezig bij het kerstdiner door de verplichte quarantaine. We zoeken naar een vervangende activiteit voor deze leerlingen in het nieuwe jaar. Hierover later meer.

Vertrek meester Sander

Door de verplichte quarantaine kunnen de leerlingen uit groep 7 nu niet fysiek afscheid nemen van meester Sander. We hebben besloten dat Sander z.s.m. in het nieuwe jaar langs komt voor een gezamenlijk moment.

Nieuwe uitdaging??

Beste ouders, beste leden,

Heb je wel eens gedacht ‘zou het bestuur iets voor mij zijn?’ of ‘ik wil wel eens weten hoe dat gaat bij het bestuur’? Kom vooral eens kijken bij een vergadering. Of drink een kopje koffie met één van de bestuursleden. Gewoon vrijblijvend. Om jou te informeren en jouw vragen te beantwoorden. Als ouder(s) heb je een bewuste keuze gemaakt voor de ESV als de school voor jouw kind(eren). De ESV is een vereniging en dat zijn we met elkaar. Elke ouder is verantwoordelijk. Het bestuur is namens de leden – ouders – gekozen. Het is belangrijk dat het bestuur van de ESV op sterkte is. Op dit moment zijn we met zes bestuursleden, enthousiaste ouders die zich naast hun drukke banen ook inzetten voor onze prachtige school! In juni 2022 is de ALV waarbij bestuursleden af- en aantreden. We beginnen onze zoektocht naar nieuwe bestuursleden dus graag op tijd. We willen er graag een bestuurslid en een secretaris bij.

Even praktisch:
Het bestuur vergadert maandelijks. Afhankelijk van de onderwerpen die spelen ben je wekelijks ongeveer 1,5 uur tijd kwijt aan het bestuurswerk. Neem eens contact op met één van de bestuursleden of mail naar bestuur@esvede.nl om verder te praten, een koffie afspraak te maken of met een vergadering mee te kijken. We maken graag kennis met je!

Hartelijke groet namens het bestuur,

Marjolein Slings, secretaris bestuur ESV Ede

Noodopvang

Zoals bekend gemaakt bij de persconferentie hebben alle leerlingen een extra week kerstvakantie vanaf aanstaande maandag. Komende week wordt er dus ook geen online les gegeven. Meer informatie over noodopvang volgt z.s.m.. De richtlijnen zijn te vinden via de volgende link. 

Leerkracht groep 7

Naar aanleiding van de uitgezette vacature, leerkracht groep 7, zijn er gesprekken gevoerd met verschillende sollicitanten. Afgelopen woensdagavond heeft de BAC,(benoemings advies commissie) gesprekken gevoerd met Nicole Uithol en een positief advies uitgebracht  aan het bestuur. Wij zijn blij om te kunnen melden dat Nicole  per 01-08-2022 start als fulltime leerkracht van de ESV in groep 7. Zij heeft haar sporen de afgelopen jaren verdiend als leerkracht op OBS De Kern SO De Ambelt en is bekend met het onderwijs op de ESV. In het nieuwe jaar zal zij zich via de weekbrief aan iedereen voorstellen.

Activiteiten jan-apr 2022

Het Centrum voor Jeugd en Gezin biedt het hele jaar door diverse cursussen, themabijeenkomsten en voorlichtingen voor kinderen, jongeren en ouders aan. Wij doen dit veelal in samenwerking met andere organisaties. In de bijlage vindt u de activiteiten overzichten van januari tot en met april 2022 voor de leeftijd 4-12 jaar. Dit betreft activiteiten voor deze leeftijdsgroep maar ook voor hun ouders.Kijk voor het actuele overzicht,

Ouderchat

Elke levensfase van je kind is anders en levert weer nieuwe vragen op. Hoe pak je dat als ouder aan? Chat er over met een jeugdverpleegkundige. Dat kan via deze website: www.groeigids.nl/ouderchat. Klik op de link voor bijbehorende flyer. GG_OuderchatFlyer_A6_3mmAfloop_HR

 

Beste wensen voor 2022

Net als vorig jaar sluiten we dit jaar anders dan verwacht af met elkaar en wordt er een beroep gedaan op het organisatietalent van ouders, leerkrachten en leerlingen. Ik wil iedereen mede namens het team alvast fijne en ontspannen feestdagen wensen met elkaar en een gezond 2022. We hopen iedereen in goede gezondheid in 2022 weer op school te mogen ontvangen. 

Martin Roes, directeur ESV

 

 

 

AGENDA

woensdag 15 december kerstdiner voor alle leerlingen
maandag 21 december t/m zondag 9 januari 2022 kerstvakantie, alle leerlingen zijn vrij

Sam Sportweek Winter

Ben je tussen 6 en 12 jaar en wil je in de kerstvakantie een dag lang toffe sporten uitproberen? Sportservice Ede organiseert op 4 en 6 januari sportdagen op het sportpark Peppelensteeg in Ede. Op deze dagen kun je volgende sporten doen: skeeleren of als het koud genoeg is schaatsen (Edese IJsverenging), rugby (Rugby Club Wageningen), volleybal (Volleybalvereniging TweeVV) en Sam Multisport (Sportservice Ede). Op beide dagen worden dezelfde clinics gegeven. Een dag ticket kost € 7.50. Een gezond lunchpakket en een entreekaart voor zwembad de Peppel zijn bij de prijs inbegrepen. Klik op onderstaande flyer voor nog meer informatie.

Informatie Sam Sportweek Winter