Weekbrief 29 schooljaar 2021-2022

CITO-week

Aankomende maandag starten we weer met het afnemen van de cito-toetsen. We hebben de toetsen deze keer wat naar voren gehaald in verband met de avondvierdaagse. Deze valt namelijk heel ongelukkig midden in onze toetsperiode.  De kinderen hebben de afgelopen periode hard gewerkt en het is dan ook fijn als ze de toetsen fit kunnen maken. Vandaar dus de keuze ze wat naar voren te halen.

Kamp groep 8

Maandag 30 mei vertrekken onze 8ste groepers richting Vlieland. Ook dit jaar gaan we naar onze vertrouwde kamplocatie. Naast de eigen groepsleerkrachten juf Veronica en juf Betty gaat dit jaar twee van onze onderwijsassistenten mee juf Willianne en juf Inger. We wensen onze collega’s en 8ste groepers een onvergetelijke tijd op het eiland.

Formatie

Na de bekendmaking dat juf Nanet met ingang van het nieuwe schooljaar een functie elders heeft aanvaard, zijn we op zoek gegaan naar een geschikte vervanger. Inmiddels is bekend dat juf Berna Ooijendijk het team van de ESV komt versterken in groep 3. Berna is al bekend met de ESV en heeft een aantal jaar geleden ingevallen i.v.m. zwangerschapsverlof van een van de teamleden. De afgelopen jaren heeft Berna gewerkt in groep 3, voor haar dus een goede overstap naar de ESV. Hieronder het aangepaste formatieoverzicht voor het komende schooljaar.

Groep Leeuwen juf Silvia juf Hanneke
Groep Olifanten juf Majorie juf Mariëlle
Groep Giraffen juf Maite
Groep 3 juf Berna juf Ilse
Groep 4 meester Jaël
Groep 5 juf Jolien juf Anita
Groep 6 juf Krista juf Christa
Groep 7 juf Nicole
Groep 8 juf Veronica juf Betty

Wisseling van de wacht

Komende week is mijn laatste week als directeur van de ESV. Zoals al eerder gecommuniceerd ga ik in de zomervakantie met mijn gezin verhuizen naar Emmen (bij de dierentuin…) en het noorden van Nederland ontdekken de komende jaren. Hiernaast start ik in de week van 30 mei als directeur van IKC de Regenboog in Dedemsvaart en zal ik verantwoordelijk zijn voor de kinderopvang, peuterspeelzaal en het onderwijs binnen het Integraal Kindcentrum. De afgelopen 5 schooljaren heb ik met veel plezier gewerkt op de ESV in samenwerking met mijn collega’s, ouders en natuurlijk alle leerlingen. Werken in het onderwijs is en blijft een mooi vak en kan ik iedereen aanbevelen. Wat is er nou mooier dan de eerlijkheid van kinderen en kinderen te zien groeien en dat jij daar een bijdrage aan mag geven.

De benoemingsadviescommissie is nog volop bezig met de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de ESV. Gelukkig nemen de MT leden  Veronica Herkendaal en Christa Immink  met ingang van 30 mei de directietaken van mij over en kan ik de deur met een gerust hart achter mij sluiten. Zij zijn net als ik te bereiken via directie@esvede.nl of 0318-615959

Ik wil alle leerlingen en ouders van de ESV alvast hartelijk bedanken voor de fijne ESV jaren en wens iedereen een mooie toekomst.

Met vriendelijke groeten,

Martin Roes, directeur ESV

 

AGENDA
donderdag 26 en vrijdag 27 mei hemelvaartvakantie, alle leerlingen zijn vrij
maandag 30 mei t/m 17 juni cito LVS toetsen groep 3 t/m 7
maandag 30 mei t/m vrijdag 3 juni schoolkamp, groep 8 gaat naar Vlieland
maandag 6 juni Pinkstermaandag, alle leerlingen zijn vrij
dinsdag 7 juni t/m vrijdag 10 juni avondvierdaagse Ede
maandag 20 juni schoolreisje voor groep 1 t/m 7
dinsdag 21 juni studiedag team, alle leerlingen zijn vrij
woensdag 22 juni Algemene Ledenvergadering ESV
donderdag 23 juni juffen en meesterdag
maandag 27 juni start ouder (kind) gesprekken groep 1 t/m 7
vrijdag 1 juli afscheidsetentje groep 8
maandag 4 juli uitdelen rapporten alle leerlingen
woensdag 6 juli afscheidsavond groep 8
vrijdag 8 juli Showtime, laatste schooldag, alle leerlingen zijn uit om 12.00 uur