Weekbrief 9 2024-2025

Weekbrief 9 2024-2025

In deze weekbrief zullen de volgende punten worden besproken: 

  • EDI en routines
  • Optimale leeromgeving
  • Internationalisering
  • Nieuws vanuit de IB
  • Sing connection event (juf Paula)
  • SAM sportweek

EDI en routines

In ons jaarplan hebben we vastgelegd wat we willen bereiken in 2024. Een groot deel van de plannen is al gerealiseerd. Op 21 en 24 oktober bezoekt Maaike Smits elke groep samen met de bouwcoördinator of intern begeleider. Elke leerkracht geeft een les volgens het EDI (expliciete directe instructie)-model. Ons doel is om, met de inzet van dit model, de betrokkenheid van de leerlingen bij de lessen te verhogen. Tijdens de studiedag van 4 november staat er een teamtraining EDI op het programma. Dit is het derde teamscholingsmoment. 

Er is ook aandacht voor de routines in de school. Denk dan bijvoorbeeld aan de werkroutines, lesstartroutines of opruimroutines. In de bouw (groep 1 t/m 2 en 3 t/m 8) zijn er gezamenlijke afspraken gemaakt. Op deze manier zorgen we ook op dit terrein voor een doorgaande lijn binnen de school.

Optimale leeromgeving

Wij blijven ons inzetten om de leeromgeving van alle kinderen zo optimaal mogelijk te maken, waarbij het gevoel van veiligheid de basis is om goed te kunnen leren. Wanneer het onderlinge contact tussen leerlingen goed is, voelen zij zich veilig. Dit stelt hen in staat om actief deel te nemen aan de lessen, waardoor hun leerprestaties verbeteren en zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Naast het leren van de verschillende vakken en zaken, zoals rekenen, taal, spelling, lezen, plannen enz., blijven we aandacht besteden aan het bevorderen van positieve interacties en het creëren van een ondersteunende sfeer in de klas en op het schoolplein.

Het schoolplein en de klas zijn oefenplekken voor sociale vaardigheden. Als er ruzie ontstaat bespreken we dat en leren we hoe we dit de volgende keer kunnen voorkomen, hoe de ander de situatie heeft beleefd en wat je zelf anders had kunnen aanpakken. Dit hoort bij het leren.

Er is echter ook een duidelijke grens: we houden onze handen en voeten ‘thuis’.

Met de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 is besproken wat de gevolgen van slaan of schoppen zijn. Dit zijn de stappen:

  1. De volgende dag 1 kleine pauze binnen blijven en de overtreden klassenregel overschrijven. De juf/meester belt je ouders.
  2. De juf/meester nodigt jou en je ouders uit voor een gesprek.
  3. De juf/meester nodigt jou en je ouders uit voor een gesprek met meester Evert. Je krijgt een officiële waarschuwing.

Internationalisering

Een belangrijk onderdeel van het vak Engels is dat leerlingen tijdens hun basisschooltijd contact hebben met kinderen uit een ander land en leren over de cultuur van dat land. Dit jaar, net als 3 jaar geleden, hebben de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 contact met schoolklassen in India. Voor deze activiteiten hebben we een subsidie gekregen. Het project duurt ongeveer 6-8 weken. 

Groep 6 heeft contact met de Naikschool in Powai, een wijk in Mumbai. De nadruk in dit project ligt op kunst.

Groepen 7 en 8 hebben contact met de Euroschool in Airoli, ook een wijk in Mumbai. De nadruk in het project van de groepen 7 en 8 ligt op voeding. 

De eerste uitwisseling heeft inmiddels plaatsgevonden. Onze leerlingen hebben iets over zichzelf, onze school en onze omgeving verteld.
Wordt vervolgd…. 

Nieuws vanuit IB

Het Centrum voor Jeugd en Gezin biedt het hele jaar door diverse cursussen, themabijeenkomsten en voorlichtingen voor kinderen, jongeren en ouders aan. Er is nog plek bij twee gratis webinars in oktober. 

24 oktober: Webinar Help je kind de scheiding door (Nieuw!)

Hoe vertel je aan je kinderen dat jullie gaan scheiden? Hoe ga je om met hun emoties? En die van jezelf? In dit webinar vertellen we je meer over het effect van een scheidingsproces op je kind, hoe communicatie met je kind(eren) daarin belangrijk is en leer je meer over hoe je je kind goed kunt begeleiden in deze turbulente tijd.

Dit (nieuwe) webinar is anoniem en wordt gegeven door Tischa Neve, in samenwerking met het CJG Ede. Wel is het nodig om je mailadres achter te laten zodat je voor het webinar een deelnamelink kunt ontvangen. Deze mailadressen krijgt alleen Tischa te zien, deze gegevens deelt zij niet met het CJG. Het webinar sluit het beste aan op je vragen als je kinderen in de leeftijd van 2-15 jaar hebt.

Meer info en aanmelden: https://www.cjgede.nl/is/product/162095/187907/invis2/webinar-help-je-kind-de-scheiding-door

 

 

29 oktober: Webinar Ontwikkelingsvoorsprong?! (0-6 jaar)

Een opmerkelijke voorsprong in ontwikkeling ten opzichte van leeftijdsgenoten. Je kind loopt bijvoorbeeld voor op gedrag, motoriek, taal of andere manieren. Het kan lastig zijn als ouder/opvoeder om in te spelen op de ontwikkelingsvoorsprong, want wat houdt dit in voor jouw kind en in jouw omgang met hem/haar?

Heb jij hier vragen over? Dan is dit webinar wel iets voor jou. Meer info en aanmelden: https://www.cjgede.nl/is/product/150835/187907/invis2/webinar-ontwikkelingsvoorsprong

Juf Paula

Lieve kids uit groep 4 t/m 8 en ouders, 

Heb je zin om te zingen tijdens de herfstvakantie? Kom dan naar het Sing Connection Event in Cultura op vrijdag 1 november. We zingen van 15:30 – 16:30 uur de leukste liedjes en aansluitend doen we een mini-optreden voor de ouders. Kosten zijn €7,50 per kind en je kunt je aanmelden via singconnection.ede@gmail.com (je hoeft je niet per se aan te melden, je mag ook last minute komen, maar wel zo leuk als we weten hoeveel kids er komen!)

En voor de ouders is het misschien ook leuk om dan tegelijkertijd te gaan zingen in een Circle Song workshop die ook op vrijdag 1 november plaatsvindt van 15:30 – 16:30 uur. Improvisatie, muziek maken in het moment!

Filmpje juf Paula 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaan we jullie zien op 1 november?

Groetjes Juf Paula

SAM Sportweek Herfst

Maandag 28 oktober a.s. staat de SAM Sportweek ‘Herfst voor kinderen van 7 t/m 12 jaar op het programma. Er worden deze middag 4 clinics van 45 minuten verzorgd op en rondom de sportvelden van Blauw Geel’55. Er is een clinic ‘korfbal’, verzorgd door CKV Reehorst, een clinic Krav Maga (zelfverdediging) verzorgd door Safety en Protection, een clinic voetbal verzorgd door de Voetbalwerkplaats en onze collega’s verzorgen een clinic SAM Multisport. Voor de oudere basisschoolkinderen is er dus een uitdagend sportprogramma. Er is plaats voor 100 kinderen. Zij worden verwacht tussen 11.45 en 12.00 uur op het sportpark van Blauw Geel ’55. Rond 16.00 uur is deze sportieve middag ten einde.
Inschrijven kan hier: https://sportservicedevallei.nl/events/sam-sportweek-herfst-ede

 

SAM Ouder & Kind Beweegfeest

Woensdag 30 oktober a.s. staat het SAM Ouder & Kind Beweegfeest voor kinderen van 2 t/m 6 jaar op het programma. Dit organiseren wij i.s.m. turnvereniging DOK in sporthal ‘de Peppel’. Wij toveren de sporthal om in een speelparadijs waarbij er ruimte is om te rennen, klimmen, klauteren, rollen, zwaaien, gooien en nog allerlei andere bewegingsvormen! Kortom, een heel leuk en uitdagend sportmoment voor de kinderen.

Er is plaats voor 150 kinderen, verdeeld over 3 groepen. De 1e groep start om 9.00 uur en deze activiteit eindigt om 10.15 uur. De 2e groep start om 10.45 uur en deze activiteit eindigt om 12.00 uur. De 3e groep is actief van 15.00 tot 16.15 uur.
Inschrijven kan hier: Woensdag 30 oktober: SAM Ouder & Kind Beweegfeest in Ede – Sportservice De Vallei

 

Agenda

 

24 oktober Showtime
28 oktober t/m 1 november Herfstvakantie
4 november  Studiedag
8 november Luizencontrole
11 november t/m 29 november Toetsweken groep 8
20 november Supriseavond 
27 november groep 1 t/m 4 schoen zetten