Weekbrief 30 schooljaar 2022-2023

Engelse Dag

We hebben donderdag 6 april de Engelse dag gevierd. In alle groepen is er in de afgelopen weken gewerkt aan het thema ‘celebrations’ of ‘school’. De onderwerpen varieerden van ‘The school of the future’, ‘Easter Bunnies’ tot ‘fasting and pancake day’. Er zijn filmpjes gemaakt van de resultaten. Iedere groep zal hun filmpje(s) delen met de eigen groep. We zijn heel trots op de  resultaten. 

 

Openluchtmuseum

Beste ouders, verzorgers,

Dit is een bijzonder jaar voor onze school. Een eeuw onderwijs op de ESV moet gevierd worden! Maandag 15 mei luiden we een feestelijke week in met een uitstapje naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Hier maken we een reis terug in de tijd: 

  • Groep 1 tot en met 3 door middel van een speurtocht genaamd: “De dag van Deetje”. Deetje was een kind uit een andere tijd. De leerlingen stappen deze dag in haar schoenen en ervaren hoe het was om te slapen in een bedstee, te helpen in het huishouden zonder (vaat)wasmachine en te spelen zoals Deetje deed.
  • Groep 4 tot en met 8 gaat op expeditie naar vroeger met het Tijdmachine-spel. Door het hele park zijn leuke activiteiten die de kinderen spelenderwijs kennis laten maken met het verleden.        

Het is de bedoeling dat de kinderen een rugzakje met eten en drinken meenemen.
De groepen 1 tot en met 3 gaan met auto’s. Ouders die zich hebben opgegeven om te rijden krijgen deze week informatie.
De groepen 4 tot en met 8 gaan met de bus. Omdat we één dubbeldekker tot onze beschikking hebben is deze groep opgesplitst:

  • Groep 4, groep 5 en de meisjes van groep 6 rijden met de eerste rit mee.
  • Groep 7, groep 8 en de jongens van groep 6 maken gebruik van de tweede rit (zowel heen als terug).

Om voldoende tijd te hebben in het park hebben we ervoor gekozen om de laatste terugreis om 15:15 te plannen. Hierdoor zijn de leerlingen van groep 7, groep 8 en de jongens van groep 6 iets later terug op school dan de gebruikelijke eindtijd (wij verwachten omstreeks 15.30). Mocht dit een probleem zijn, of heeft u andere vragen over deze dag, kunt u contact opnemen met Mariëlle Hardeman (m.hardeman@esvede.nl) of Jolien van Heerikhuize (j.vanheerikhuize@esvede.nl).

Bedankt voor de vele aanmeldingen en wat fijn dat we kunnen rekenen op uw hulp! Alle ouders die zich hebben opgegeven krijgen deze week bericht via Parro.

Wij kijken uit naar een gezellige dag!

Met vriendelijke groet,

Het team van de ESV

 

Kleedjesmarkt 

Op Koningsdag willen wij (St. Barbara) dit jaar een kleedjesmarkt organiseren voor bewoners en onze buren. En daarbij kwam het idee om jullie te vragen of er kinderen zijn die bij ons willen komen om hun spulletjes te verkopen.

De kleedjesmarkt is op het Minister Aalberspark 1 (dit is het pleintje in de St. Barbara) van 10.00 tot 13.00.

Je kunt je nog opgeven tot 14 april bij p.groters@vilente.nl

 

Oproep vossenjacht groep 1-3

Wij zijn nog op zoek naar 3 vossen voor de vossenjacht van woensdag 17 mei voor de groepen 1 t/m 3. Op dit moment hebben 17 ouders zich aangemeld, maar we zijn dus nog op zoek naar 3 vossen. Wellicht vinden opa, oma, tante of oom dit ook een leuk idee, meldt dit dan voor de meivakantie bij de groepsleerkracht.

 

 

AGENDA

Donderdag 13 april ESV got talent
Dinsdag 18 april Centrale Eindtoets groep 8
Woensdag 19 april Centrale Eindtoets groep 8
Woensdag 19 april Schoolsport Olympiade groep 4 en 5
Donderdag 20 april Schoolsport Olympiade groep 6, 7 en 8
Vrijdag 21 april Koningsspelen voor groep 0 t/m 3
Vrijdag 21 april Koningsontbijt groep 4 t/m 8
Maandag 24 april t/m vrijdag 5 mei Meivakantie